Dolor sit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Van concept tot realisatie: wat is duurzaam vastgoed?

Wie dacht dat de duurzaamheid van een gebouw enkel bepaald wordt door energieverbruik en materiaalgebruik is mis. Want bij het ontwikkelen van duurzame projecten worden veel meer factoren in de schaal gelegd. Vastgoed is pas duurzaam als het rekening houdt met enkele belangrijke factoren voor zowel de mens als het milieu.

Bij een DUURZAAM CONCEPT denken we in eerste instantie aan ligging. De locatie en bereikbaarheid zijn een enorm belangrijke factor voor de duurzaamheid van een woning. Doordat we bij CORES inzetten op kernversterking hebben al onze projecten een hoge Mobiscore. Die score geeft de nabijheid van winkels, openbaar vervoer, scholen, gezondheidsdiensten en ontspanningsfaciliteiten aan. Alle deze voorzieningen zijn goed te voet of met de fiets bereikbaar.

CORES gelooft sterk in het  Living Apart Together-principe waarbij de kwalitatieve gedeelde ruimtes -zowel binnen als buiten- dienen als verlenging van de privatieve woonsfeer. Privacy, geborgenheid en ontmoeting vormen zo een mooie synergie die het wooncomfort versterken en sociale controle en duurzaamheid optimaliseren.

DUURZAAM BOUWEN start met een doordacht materiaalgebruik. Het gebruik van duurzame – bij voorkeur circulair inzetbare en ecologische – materialen is belangrijk voor de duurzaamheid van een vastgoedproject. Daarvoor moet er gekeken worden naar de materiaalkeuze, het hergebruik van bestaande materialen, maar ook het productie- en transportproces.

Een goede energieprestatie is vanzelfsprekend, aangezien elk nieuw gebouw moet voldoen aan strenge EPB-eisen. CORES wil hierin verder gaan dan de norm. Wat betreft bouwtechnieken wordt zo veel mogelijk ‘out of the box’ gedacht. Hierbij worden bijvoorbeeld alternatieve energiebronnen van naderbij bekeken of deze kunnen toegepast worden op een bepaalde site. Ook een goede isolatie draagt bij aan een laag E-peil.

In duurzaam vastgoed is ook een gezond binnenklimaat essentieel, wat ten goede komt aan de gezondheid van de bewoners. Om dat te realiseren wordt er rekening gehouden met een goede akoestiek, ventilatie, vochtigheidsgraad, voldoende licht en verwarming.

Waarom investeren in duurzaam vastgoed?

Als investeerder ben je op zoek naar een vastgoedproject waarmee je een maximaal rendement kan halen. Deze wordt enerzijds bepaald door de verhuurratio, anderzijds ook door een mogelijke meerwaarde bij verkoop.

 

    • Verhuurratio

Wie een pand met succes wilt verhuren, moet eruit kunnen springen in het aanbod. Alle troeven worden hierbij ingezet. Een kwalitatieve woning in de nabijheid van uiteenlopende voorzieningen, met aangename buitenruimte en een optimale energiefactuur? Welke huurder wil daar nu niet wonen?

 

    • (Meer)waarde

Vastgoed stijgt ook in waarde. Duurzaam vastgoed doet dat zeker. Een gebouw dat voldoet aan de strengste energie- en milieunormen heeft een hogere toekomstwaarde en vertaalt zich ook in hogere huuropbrengsten.

 

Kortom, vastgoed is vooral duurzaam als het toekomstwaarde heeft. Nieuwbouwprojecten waarin energie-efficiëntie, woonbeleving, locatie, duurzame materialen en sociale duurzaamheid voorop staan, zijn future proof en bieden maximale rendementskansen.  

Gerelateerde blogs